tisdag 4 juni 2019

Giro di chiuso - Montecampione




Trygg anförare norrut
Bakåt i leden - ser lätt ut.

Så, ännu ett lätt bakdaterat inlägg.


I söndags var planen att plocka massa bergspass men se det var stört omöjligt för det var stängt mest överallt. 


Först ut att blåsa oss var Croce Domini, som ändå hade vänligheten att vara öppen en bra bit innan bommen sa stopp. Denna vänlighet gjorde i alla fall att klätterbenen fick värma upp ordentligt och magen fick lunch på "stället i backen" några kilometer från passet. Sist vi lunchade här (2012) fanns sjukt söta valpar, nu fanns även kattungar, och med intakt utsökt utsikt och käk så var det full pott.


Men vi skulle ju klättra var det sagt så fullt ös bort mot Viviones botten, alltså på god väg mot Edolo. Där hann vi inte längre än till baren i botten innan vi fick veta att även detta pass var stängt. Vägen hade visst rasat, så ingen större idé att köra upp.


Nähä, nya friska idéer, tur Mats har lite jokrar i rockärmen så full fart tillbaka igen, nu med sikte på Montecampione. Också en Giro-backe, så ingen dålig joker. Och äntligen en öppen backe, eller, kanske några i efterhand hellre hade sett den stängd, för den är rätt påträngande - särskilt från det hållet vi kom.


Nåja, till slut hade vi samlat oss tillräckligt för nedfärd och tro't eller ej men nu ville alla som inte redan avvikit hem till spritzen, det finns ju annars alltid några småknäppar på fem till åtta kilometer i närområdet att runda av med, ingen ska gå lottlös.


Middag äter vi vanligtvis på hotellet och så även denna kväll, därefter brukar det vara rätt mosigt efter såna här dagar.

Rullgardin ned.




Hoppla! Större delen av Crocedomini redan avverkad.
Härifrån rullade vi ned igen, eftersom passet var stängt.


Min sjysta lunch


Mmm


Familjeråd - nedåt ska vi. Mot Vivione!


Nya bud! Mot Montecampione!


Nästan uppe. Just när jag skulle fota den vackra skogen
kom en bil o pajade allt. Men detta är nog rätt talande ändå..
Ungefär så här tydlig i konturerna var jag nog själv.



Montecampione 1200 - alla var ganska nöjda med att inte åka upp till 1800,
där backen eg slutar. Men varför, när det ser ut så här här?..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar