fredag 7 juni 2019

Bormio - Lovere, via Mortirolo


Jaha, då är man tillbaka på hotellet i Lovere, där allting började för en vecka sen. Imorrn ska alla hem, utom en som stannade i Bormio, och jag själv som stannar kvar en vecka här. Det finns ju backar kvar att cykla.
Bormio imorse, från min balkong



Klart för start
Dagen idag har i alla fall varit kanon, frukost klockan åtta och avfärd ett par timmar senare, den kraftfulla motvinden från Bormio till Mortirolo-avfarten fick Mats ta hand om, det är ju trots allt han som lurat hit oss så det är ju inte mer än rätt.
Synd att lämna kanske..


Full fart söderut, dock i stark motvind
Sen fick man välja; Mortirolo via första avfarten (Grosio), eller andra (Mazzo). Den senare är ännu värre, det är skillnaden. Upp ska man i alla fall och så blev det också, och efter en lååång utfärd är det så lunchdags i Edolo. På samma ställe som sist - många ville köra en retur på tryffelrisotton som fullkomligt dolts under tjockhyvlade tryffelknölar. Och eftersom det "kördes på" en del på hemvägen sen, så fick många god valuta för den redan rimliga slanten, resten får ni räkna ut själva.


Några hade dock inte fått nog - trots upprepad tryffelpåhälsning - utan svängde av nån mil hemifrån och rundade av med Monti. Hurtigt.


Sen är det bara att skölja ned vägdammet med nåt svalkande, trolla ned cykeln i resväskan igen och käka sista middagen med gänget - kanske runda av med en glasspromenad, och imorgon efter frukost vinka adjö till hela härligheten. Jag har preppat med en låda näsdukar för ett tårfyllt farväl.

Stilfullt även bakåt i leden


Hepp, här är vi på Mortirolo
Så till nästa gång - arrivederci, adjö, jag kanske skriver nåt om mina egna utflykter om det blir nåt att skriva om, annars får vi hoppas på retur en annan gång.
Den är lite kämpig

Men uppe känns allt bra igen
Hej!
..oftast. Om man inte spurtat sista biten kanske.

Yes. På toppen är alla vinnare

Här pratas säkert om något helt annat.
Osvikligt bra väder i alla fall!

Dags för nedfärd. Tänk att man alltid ska
behöva vänta på den där Mats. :)

Edolo. Jag testade sparris och kronärtskocka-
risotton den här gången. Också bra.


Påfyllning i fontänen för vidare färd söderut.
Den var så blåsig och snabb att det inte blev fler bilder.
Här kontrolleras dagens puls watt höjd fart börs..
Präktigt nöjd iaf som det verkar. Gött.

Sen var det bara packningen kvar.
En vecka går fort när man har roligt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar