onsdag 7 juni 2023

Stelvio

Det är ofta lite knepigt att klä sig rätt när det kommer in berg i bilden, men idag var nog en av de större utmaningarna på den fronten. Jag hade noggrant läst prognoserna och landat i att ALLA kläder skulle få åka med. Vilket är en utmaning i sig. Den som har sett en cykeltröja förstår. Fickorna är rätt små..

Solen sken när vi lämnade Silandro, rullade ur stan och rakt ut på större väg några mil, innan avfarten som är väl utmärkt med skulpturer av cyklister och skidåkare. Så med några mil mestadels lätt uppför och ytterligare några kilometer med mer lutning hade man minst sagt värmt upp när backen började på riktigt. Svetten rann, helt enkelt.

En bra bit in i backen var det fortfarande onödigt varmt men sakta men säkert skulle det ändra sig, till att mot sista tredjedelen kännas som att snö var att vänta. Isvindar och svettblöta kläder är ingen skön kombo. 

Stelvio är ju en rätt lång stigning så man hinner tänka många tankar om hur kallt det kan tänkas komma bli, men sista serporna svischar på rätt bra och väl uppe sken solen, och vips känns allt ganska bra igen. Förutsatt att man har nåt att klä på sig innan nedfärden då, men äntligen fick kamelpucklarna jag släpat på komma fram, och även om det var kallt utför så var det långt ifrån en topp tio ens.

Väl i Bormio blev det gemensam sen lunch, sen åt lite olika håll innan middag. Här på hotell Nevada är det sig likt, samma familj som driver och samma utslagna hundar överallt. 

Imorrn ska vi mot Lovere igen. Vilken väg har jag inte kommit fram till än, det finns nämligen alternativ. Vi får se. 

Godnatt!

Dagens tur: länk

Start i solsken

Kittad för dagen i Stelvio-stass

En bit upp var det fortfarande varmt

Här var nog betydligt svalare,
 men vilka vyer va, och serpor..

Utsikten inte att klaga på

Hoppla! Uppe redan! Här hittade jag
Mats som var redo för nedfärd. 

Och vilken nedfärd det är

Men då var det rattmuff på. Vinterjacka,
benvärmare, skoöverdrag, buff.. tutti.

De här slingrorna har vi sett förr,
men det går inte att inte fota..

På Nevada får man passa sig..

..så man inte snubblar..

..över nån lurvig hund.
Ja det är tre olika. Lika trötta. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar