söndag 4 juni 2023

Blöta Dolomiter

Jaha nu var vi i Canazei, men det var ingen lätt match att komma hit. Faktiskt så bökig att jag kommer hålla det kort för att få gå och sova, men dagen har innehållit moln, fina stigningar, regn, blöt utförskörning, avstängd väg, bergbana, mera regn, lunch i en grillkiosk, och.. bilfärd!

Idag blev alltså första dagen som jag betalat för att få SLIPPA cykla mer, men det kändes också som rätt dag för det. Utan skoteroverall och simring nära till hands skulle jag rekommendera alla att göra likadant. 

Vägen upp var överlag väldigt fin, grönt och grant som allra helst och de flesta verkade ha hyfsat pigga ben. Förbi Madonna di Campiglio var allt frid och fröjd. Men så kom regnet, och då blev det lite tristare. När vi äntligen kom till toppen och därmed bara hade två mil utförslöpa kvar till Bolzano, där lunchen skulle intas, så var det stängt. (Ullared igen.) Enda vägen skulle visst användas till nåt fånigt bilrally hade nån bestämt. Så efter ett kort försök att åka vidare ändå var det bara att vända om, eftersom carabinieri sa det, och hänvisade till bergbana! Mycket ska man vara med om. Sagt och gjort, men det tog ju sin tid innan alla var samlade i bottenstationen, och då var vi inte ens i Bolzano utan fick köra vidare en bra bit först, och alla lunchställen längs vägen hade hunnit stänga. Så vid lunchen, som hade hunnit bli rätt sen, var alla så blöta, frusna och lessa att vi helt sonika bad mannen med kiosken om hjälp med taxi. 

Sagt och gjort igen - kioskägaren tog familjen till hjälp, presenterade en skaplig prislapp och sadlade om till taxiförare. Vi skruvade isär cyklarna och fick en sanslöst scenisk tur via ”gamla vägen”, och nån timme senare var vi framme på hotellet. Lite snopet men helt rätt val idag. Vi fick ändå nio mil och tvåtusen nånting höjdmeter så det får räcka gott med tanke på omständigheterna. 

Här blir vi kvar en natt till sedan, så tur det var så fint hotell och trevligt rum. Bra mat också, så kommer bli bra det här, synd bara att prognosen säger mera regn imorrn. Vi får se.

Starten har gått. Strax efter Madonna di 
Campiglio kom utbrytningen 

Klungan ser ut att ta det med ro.

Men vad är det här?

Bergbana! Tvärbrant! Och lång!

Men vad nu?
Cykeldissektion i Bolzano

Så här kan man också ta sig an ett berg?!

Paus för utsikt, luft, annat..

Faktiskt så fint att tom chaufförerna 
passade på med en selfie

Mats led dock. Cyklister åker inte bil.
Särskilt när solen tittade fram en stund.  

Även om utsikten känns bättre när man
cyklar, så var det oootroligt grant. 

Äntligen framme.
Och vi var minst lika värda dagens Spritz
idag. Snacka om strapatsrik färd. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar