lördag 17 maj 2014

Smakstart!

Lite tidig avfärd kanske men resan gick galant och efter ett kort besök på marknaden som vi vanligtvis brukar besöka näst sista dagen, så skruvade vi ihop cyklarna och startade veckans första tur.

Nystartade! Snart passeras Pisogne, vårt standard
glasstopp när vi kommer från andra hållet
Delen av vägen runt sjön som nyligen renoverats
och öppnats igen
Fint! Trallala lilla molntuss..
ECI är gröna och granna. Jag och Mats var helt klart
uddafåglar i nya svartröda (!) ställ
Men, jag får börja med att bringa lite klarhet i saker och ting - jag förstår att det redan råder stor förvirring - ankomst på en lördag? Och börja med marknaden?? 

Jo den här resan är lite speciell nämligen; vi har äran att ha ett starkt gäng från stockholmsklubben ECI som fyller upp alla platser, och på deras begäran är resan specialutformad och går lördag till lördag istället för vanliga tisdag till söndag.

Och eftersom marknaden som vanligt är på lördagar så passade några på att börja med ett litet besök där innan cykelmekandet tog vid. 

Så, nu kan vi återgå till historien!

Eftersom många inte sovit mer än ett par timmar i natt, då mötestid på Arlanda var strax efter 5 imorse, så passade det bra med lite mjukstart och den utgjordes av varvet runt sjön. 

Solen sken och det var nog runt 25 grader när vi rullade iväg så det var en ren fröjd att få komma ut. 

Efter ett kaffestopp i Iseo siktade vi på en av hemmabackarna för att ändå få känna på lite klättring, närmare bestämt Cementbacken - eller upp till Vigolo som det egentligen heter. "Cementbacken" för att man kommer ned vid en sån fabrik.

Några starka farthållare såg till att hålla upp tempot längst fram både på flacken och i backen, trots motvind, så väl hemma verkade det som att alla fått så det räckte såhär på veckans kortaste och mildaste tur.

Runt middagen såg många till och med lite tagna ut, men det kan nog bero på sömnbrist lika mycket som dagens tur - vi får se hur det ser ut imorgon! 

Då ska vi till Passo Presolana, och beta av ett par kullar till innan hemmets ljuva vrå får återses igen, så det kan nog bli lite mer att bita i. 

Så ses imorrn, nu ska jag (också) SOVA. 




Lite smal väg men bilfri, man får njuta av utsikt
istället för att blåköra. Eller grönköra.

På väg in i Iseo bjuds bildsköna alléer

Man kunde tro de kommit längre... Här får man passa sig,
ryggfickornas innehåll kan lätt störtdyka när man drar
tröjan över huvudet..

Kaffe på torget i Iseo

Strålande vackert på väg upp mot Vigolo

Såhär himla mysig och puttrigt har vi det hela tiden :)
Nå, ibland "körs" det också, men då blir det inga bilder se.
Dagens tur, knappt 10 mil. Lovere inringat. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar