fredag 23 maj 2014

Inget regn - Sjön runt +

Visst kom regnet, och vilken föreställning! Blixtarna skar över himlen och sjön och lyste upp hela staden. Om det var fyrverkerier här om kvällen så var det tiofalt i går. Naturen kan. 

Morgonen var fin, lite fuktigt men torrt på backen
Relativt pigga ben fortfarande
Hej hej!
Efter en forcering av ca 1000 marknadsstånd
kunde vi äntligen  få lite kaffe
Finfint kaffe
Men igår alltså, - inte idag som de hotat med. Och dessutom slutade det regna lika plötsligt som det kom, så kvällspromenaden var räddad.


Så imorse var det frukost som vanligt och avfärd som vanligt, några hade fått tillräckligt av trampande redan och stannade hemma, men större delen av gruppen trampade iväg mot Vello där vi skulle ta en kaffe. 

Så iväg längs sjön och farten var helt okej för att vara sjunde dagen utan uppehåll. Nånstans längs vägen fick Mats veta att cykelvägen runt sjön var stängd, så kaffet togs i Iseo istället, till ett familjeråd. 

Vi bestämde oss för att chansa, med risk att få åka lång och samma väg tillbaka igen och därmed missa bonusturen vi lagt fram som förslag under frukosten. 

Men friskt vågat allting vunnet – visst var det stängt men det gick att slinka emellan, och väl förbi stålporten (som stod på glänt) så var det inga som helst problem. 

Förmodligen hade de ägnat några timmar åt att städa på morgonen efter gårdagens skyfall, så nu var det på sin höjd ett par kottar och småstenar kvar. Men vi har ju styre.

Hela gänget körde i full fart mot botten av Montecampione, som var "plusset" i dagens tur runt sjön, och i botten togs lite bilder och halva skaran körde sen upp till mellanstationen på 1200 möh, medan andra halvan åkte och käkade lunch. Allt efter lust och träningsvärk. 

Själv tyckte jag backen kändes mycket lättare idag, men det var visst lite olika. Vissa av oss har nog kört lite hårdare än andra, och nånstans tar det ju vägen, allt slit. 

Ner var i alla fall lättåkt och det bombades på bra hem, i Pisogne slängde jag ut armbågen och sa kör ni, jag vill trampa av. Då ville visst alla det. 

Grymt sjyst dag! Vilken skillnad från vad jag befarade igår, när prognosen sa sjöslag, blixt och dunder hela dagen. Istället fick vi en kanontur som verkligen knöt ihop säcken på den här veckan. 

Vilken premiärresa för i år för min del, vilket gäng och vilka turer vi fått! Det verkar som att alla haft en absolut maxad resa, och det gläder förstås oss som haft nöjet att hålla ihop det hela. Hatten av för alla starka ben i ECI, men mest av allt för människorna de sitter fast i. 

Så stort tack! från oss för den här veckan, och hoppas vi ses snart på hemmaplan. Och helst även igen här där backarna är lite mastigare. 

Nu är det middag, sista natten med gänget. Tidig uppstigning kommer det bli imorgon men till och med jag tog mig en spritz nu innan middagen. 
Vi är ju ändå i Italien. God kväll!





Sen chansade vi på att vägen runt sjön skulle vara
öppen, trots att motsatsen sagts

Fick lite lokal draghjälp, Mateo, vi tror dock inte han
var en äkta Katuscha

Nu är vi på väg upp mot Montecampione, väldigt fint.
De andra låg lite före

Men jag måste ju hinna fota också, här Bernard H

Stilig utsikt på väg upp

Toppteamet idag!

Montecampione 1200. Det finns en 1800 också,
men inte idag.

Solen kom fram perfekt till vi skulle ner

Här har vi just fikat. Trevligt ställe!

Här håller trädet på att äta upp en skylt.
Man messar inte med mamma natur. 

Ibland behöver man byta perspektiv lite

Om 2 dagar kommer de riktigt snabba hit.
Men jag tyckte vi var bra

Så här mycket regn blev det, inget alls alltså, bara fint.
Här är min utsikt från fönstret, den kommer saknas. 

Men ett par timmar senare kom spöregn. Dock
fortfarande sol.

Men då satt vi ju här, och jag premiärtog en Aperol spritz
- för inspirationen, gubevars.

De andra var inne på sin andra tredje fjärde nånting.
Nåja, det är ju sista dagen.

Och många tog pizzamiddag, fina här!

Och jag o Mats fick present! Vad snällt :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar