lördag 28 september 2013

Croce Domini

Visst gjorde den det! Väderprognosen alltså - den höll. Det såg kanske inte ut att bli den bästa dagen rent vädermässigt i morse, men tillräckligt varmt blev det absolut. Lite i varmaste laget till och med, åtminstone på vägen upp. Men vi börjar från början. 

Morgonens marknad
Min ostdealer
Försvinnande gott kaffe, typ varje gång
Standardstoppet i Breno - Bar Vittoriatre
Eftersom det är lördag så började dagen med shopping för de flesta, eftersom marknaden som smälls upp rakt över gatan just lördagar är lite för nära och lockande för att kunna motstå. 

Hittills tror jag ingen har köpt nåt annat än ost och korv och sånt men det finns en hel del annat grejs – det mesta hamnar dock under kategorin skräp eller fula kläder. Så. Hursomhelst, med frukost och marknad undanstökad så tuffade vi iväg vid tio i vanlig ordning, fast rakt norrut idag och med sikte mot Breno, där första fikan intogs och även själva backen faktiskt börjar. 

Från fikan har man lite drygt två mil till toppen, och det är en rätt konstant lutning på en sisådär 8%, ibland lite mer och ibland lite mindre men inga större avvikelser. Så ingen brontobacke i ren lutning men längden tar ut sin rätt så småningom. 

Så det trampades och trampades, några av oss stannade och tog en kaffe på vägen medan andra körde direkt upp, men upp kom alla och vi som tagit en kaffepaus tog lunch på toppen medan de andra lunchade på vårt kaffeställe. 

Hem går det ned och ned och ned såklart, vi i min lilla grupp vek av och tog vägen över Astrio för variationens skull, och en stund senare passerade vi Breno i full spätta, och så knappa tre mil senare var vi hemma igen. Och jag hann precis duscha och ändå se sista 5 minuterna av damernas linjelopp och se Emma ta silver. Det är VM nu, här i Italien dessutom, för den som inte hänger med. 

Just nu sitter vi på ”båten” några stycken och dricker Aperol spritz så här innan middagen, i t-shirt dessutom såhär i kvällsvärmen. Livet är ganska skönt, med andra ord. 

Imorrn är sista dagen, tyvärr ser det ut att bli tokregn men vi får väl se. Under har skett förr. Gokväll!



Här börjar klättringen

Stiliga vyer längs vägen

Bra anledning att stanna för en kaffe!

Serpor och skog, naturskönt värre

Uppe! Grymt bra jobbat

Äntligen lite äkta känslor

men så här ser en vinnare ut. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar