fredag 19 april 2013

Inget regn!


Vi som lagt pannan i djupa veck och kortat ned turen och allt. Inte en droppe kom det, men ingen som klagar heller. 

Utför efter första stigningen
Inte en droppe regn så långt ögat kan se
Smala gator och gamla hus - molto Italia
Här säger Mats att det kommer bli jätte-jättejobbigt.
Fram åker powerbars, gels, sportdryck etc etc :)
Såja. Redo för strid
Och här börjar klättringen
Dagen blev snarare så bra som den nånsin kunde blivit, förutsatt att man ville klättra ordentligt alltså. 

Vi kapade en halvtimme frukostsegande och stack iväg lite extra tidigt eftersom det skulle regna ”senare”. Så iväg längs sjön igen och upp för första backen mot Solto Collina och bort till nästa sjö, Lago de Endine. Där genade vi lite och satte av direkt mot klättringen som går under namnet Lilla Mortirolo här. 

Där fick nog alla så de teg vad gäller brant och seg backe, men stämningen var ändå rätt på topp när vi äntligen nått till densamma, och fikan kändes ovanligt välförtjänt. 

Toppen utgörs av ett skidområde och där passade det utmärkt att ta en kaffe och nåt lämpligt, vilket visade sig vara en sån där brun läsk för vissa och 3 dubbel-Bounty för andra :)

Stärkta tog vi sikte mot Sarnico för en riktig lunch, och alla var nog hungriga för idag gick det undan utför. Ändå hann jag och Ola lägga märke till att Adrara san Rocco som vi åkte igenom var ovanligt pittoreskt och tjusigt, men sen var det färdigspanat och det rullade på fint ner till Sarnico där vi pausade för lunch. 

Eftersom det var strålande sol och inte alls regn så bestämdes det att turen kunde förlängas lite igen, så kaffet på maten intogs tillsammans med en glass i grannbyn Pisogne, dvs efter Lovere, innan vi rundade av för dagen och åkte hem igen.

På detta följde afterbike som vanligt fast lite längre, och idag gick vi sedan ut på byn för middag och fick se en del av Lovere på vägen. Det här är en riktigt gammal stad och det syns tydligt på en del av byggnaderna, som  några av dem står sedan 1100-talet. Maten var riktigt riktigt bra, och trots lite gäspande efter kaffet så stannade de flesta till på en stänkare på restaurangen mittemot, dvs ”båten”, innan det var dags för läggdags, som är nu.

Vilken bra dag det blev, vågar man ens hoppas att morgondagens regn fryser inne också?? Annars har vi ”bingo i grannbyn” och ”göra tiramisú” på aktivitetsförslag-listan hittills. Så det ska nog bli bra. 

Men jag hoppas ändå på torka.
God natt!






Ansiktsuttryck och vägskylt matchar inte riktigt, men så
var det. 17 glada. Här är man halvvägs upp. 

Och här är man faktiskt uppe. Vill man högre
får man ta skidlift.

Men vi nöjde oss med höjdmetrarna och fikade istället.
Dags för avfärd - team Carrera först

Och så hela gänget, nästan.

Lunch i Sarnico - kallas bruschetta men påminner
starkt om en pizza
Dags för avfärd - glassen väntar
Glasspaus i Pisogne
Torget i Lovere 

En gränd i stan bara, gammalt värre.

Kvällens restaurang

..var riktigt bra, och kul också ser det ut som 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar