lördag 20 september 2014

Lite av varje

Marknaden packades upp i mulet väder imorse så vi fick göra lite justeringar för dagens tur även idag.


Från marknaden. Bilden dock lånad från juniresan,
jag orkade inte ut imorse.
Lätt uppför mot Presolana
Tekniskt stopp, ett äkta sådant för en gångs skull
Mera uppåt
"Marknaden" för den som inte följt med här förut, är en väldig massa stånd som trollas fram varje lördag under gryningstimmarna, precis utanför vårt hotell och erbjuder ett utmärkt tillfälle att köpa fina ostar, eller nån gammal skank från en dö ko för dem som gillar sånt. 

Det finns annat också, kläder till exempel, men utbudet där får Milano att kännas myyycket längre bort än vad kartan säger. Som en i gänget träffsäkert skildrade intrycket från förra året, att om man gärna vill hitta en oformlig damtopp med en stor påfågel på, så har man förmodligen bättre chans än vanligt just här. 

Cykelturen började hur som helst med sikte mot Passo Presolana söderifrån, vilket betyder att man lämnar byn rätt snabbt och sen börjar klättringen nästan omedelbart. Lätt uppför som så småningom brantar på men aldrig blir riktigt klättring i ordets bemärkelse, men fortfarande uppför med få undantag i ca 3 mil. 

Vi hann dock inte hela vägen upp, innan Mats satte upp väderfingret i luften och bestämde att vi skulle vända. Mycket riktigt kom regnet någon minut senare, men tog snabbt slut och när vi var nere i Lovere var kläderna nästan torra igen. Solen sken och lunchen intogs här i byn, nån minut hemifrån. Så kan man också göra. 

Efter en riktigt härlig lunch med finaste sjöutsikt var det ett rätt trött gäng som ändå kände för lite mer cykling, så vi rullade till grannbyn Pisogne, varifrån man kan trampa upp till Fraine och även äta finfin glass. 

Vi gjorde båda. Upp, ner, glass. Riktigt fint, alltihop. Till och med jag har nu testat glassen, det var hög tid på den åttonde resan har jag fått veta. 

Väl hemma var det åter dags för den eviga cykeltvätten - även om regnet var kortvarigt så såg cykeln ut som den gått genom både det ena och det andra, men nu är allt återställt och vi börjar bli människor igen. 

Sista kvällen med gänget ikväll då, tiden går fort när man har roligt. Men cykla ska vi imorrn med, så på återseende!




Och vi fortsätter väl uppför då..

Men titta vad mycket fint längs vägen

Härifrån var det fri fart till toppen. Dit kom vi inte
idag, men ändå.

Lunchdags! I strålande sol.

Här satt vi väldigt bra

Kolla va.

Och alla var jättepigga efter den stärkande lunchen

Trots förra bilden; här har vi kört någon dryg timme till,
upp till Fraine, och belönar oss med glass i Pisogne. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar