fredag 24 maj 2013

Det bidde en tumme

Om det var snopet för oss att inte få se nåt Giro idag så var det nog ingenting mot vad städerna som skulle huserat start och mål tyckte. Eller alla som åkt dit, bokat hotell, tjingat en plats, etc etc.

En något decimerad skara ville klättra idag
men ett litet gäng rullade iväg mot nordväst
..även jag.

Får man inte se storheterna kan man ju läsa om dem
För den som inte har hängt med så var det alltså inte bara dåligt väder där idag, utan total grismisär. Minus 20 på Stelvio hörde jag något om, och etappen blev inte bara förkortad utan helt inställd. 

Det gjorde beslutet enklare och torrare för oss, om än lite snöpligt när vi nu planerat att se spektaklet, men vi passade på att softa lite efter frukost och ses igen till lunch varefter vi rullade iväg på en precis lagom tur, närmare bestämt till Clusone och via Bossico hem. 

Lite blöta blev vi men mest inifrån, det är svårt att klä sig rätt när det växlar mellan varmt och kallt och regn och inte regn. 

Fikan i Bossico var ett trevligt inslag, och välkommet efter de 6 km uppförsbacke som krävs för att komma dit. Lite som igår kom diverse kaffekoppar ut utan att vi hunnit precisera vår beställning, men när varje kopp går lös på en knapp tia så kan man ta både den som hamnat framför en och slå till på en till som man valt själv. 
Sympatiskt. 

Cafémannen listade dessutom ut att vi var cyklister av någon märklig anledning och visade stolt upp ett par inramade bilder från väggen, med landsmän till cykel. Sannerligen förbrödrande att ha cykel som intresse i det här landet. 

Ikväll har vi varit ute på stan och fått en dos Loveresk historia av en lokal guide med mycket säregen dialekt, och sen käkat på vårt nya bortahak som är alldeles ypperligt bra. Nu är det sovdags igen och imorrn hoppas vi på lite torrare väder så vi kan köra den tänkta turen upp till Passo della Presolana. Och klockan 8 ska jag ha gröten klar så nu får det räcka för idag. 

Jo förresten, det där med tummen då. Alltså det blev ju inget Giro men (Margit får faktiskt ursäkta men är det girodag så är det) jag körde i alla fall i rosa. Arrivederci!






Fika i Bossico, där väggarna..

..pryddes av lokala hjältar

Rosa. Dagen till ära

Vår stadsguide inledde turen runt Lovere

Mot den medeltida delen av staden

Kvällen avslutades med middag på byn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar