torsdag 23 maj 2013

Klättringsdags!

Idag fick vi till turen till Grone och därmed har alla fått använda sina lättaste växlar. Och förmodligen önskat att det funnits några till. Som uppvärmning valde dock de flesta att köra upp till Cykelmuséet vilket även det innebär en liten utmaning, men sen har man ändå det bästa kvar.

 
Idag var det mycket vackert runt sjön. Tyvärr satt mitt
minneskort kvar i datorn, fick bli ett nytt. Mot muséet.
Här var det stopp, men sen börjar klättringen mot muséet
Lätt som en plätt
Själva cykelmuséet var tyvärr stängt men även kyrkan har lite detaljer som indikerar en viss inriktning och vi stannade en stund och tog några bilder innan vi vände ner igen och tog sikte mot Grone. Där börjar en mil klättring med många goa procent och höjdmeter innan man är uppe i skidområdet som är toppen på berget. 

Väl uppe fick vi en farsartad upplevelse tillika lunch, värdinnan ignorerade glatt och genomgående våra beställningar och hittade på lite själv istället.Ut vällde tallrikar med rätter som vi inte beställt men däremot nästan inget av det vi hade beställt. Bad vi om två flaskor vatten utan kolsyra kom det fyra av blandad sort, en tallrik kallskuret höll på att bli elva, osv. Men kaffet lyckades de få till, både antal och smak, och mätta blev vi ju. Delvis eftersom de langade fram tre tallrikar carbonara för mycket.

Tillbakavägen går mest utför och när några stannade till i cykelbutiken för ett stopp så rullade några vidare i maklig rulla-av-takt längs sjön, och hann drygt halvvägs innan förtruppen vrålade förbi i maxfart genom tunnlarna. Kul att det finns nåt för alla. 

Väl hemma blev det en stunds after bike och spaning på Girot innan det blev fria aktiviteter och så småningom middag. Och apropå Girot så ser det mörkt ut för morgondagen, vädret lämnar både ett och annat att önska och det är högst tveksamt att de kommer kunna köra den tänkta etappen och ännu tveksammare att vi kommer titta på. Snö och kallt utlovas och vi som inte får betalt för att köra kanske väljer att hålla till på sydligare breddgrader, eller åtminstone en bit ned. 

Vi får se vad prognosen säger imorgon helt enkelt och kommer välja färdrutt efter det, men nu är det sovdags. Idag har vi i alla fall haft sol hela dagen och det var inte dumt alls. God natt!

..till skillnad från den här trägubben. Ser tungt ut.

Sjyst med ett eget helgon

Så här stiliga fönster vill jag också ha hemma

Känns bra att hon vakar över oss

Men Grone var jobbigt ändå.
Fint som snus.

Hemvägen är däremot lättsam och tjusig

Då kan man passa på att blogga lite


Ifall man skulle tröttna på utsikten

Fast det gör man väl inte när det ser ut såhär?





Nej jag tänkte väl.
Var bara tvungen att kolla. Hej! Här är jag också. 
After-bike, inomhus idag för etappen var snart slut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar