onsdag 22 maj 2013

Åter i Lovere!

Då var det alltså dags igen, och äntligen framme! 

Äntligen! I Linate, Milano alltså
Den här gången är vi 11 glada cyklister varav två är Mats och jag som ska hålla ihop det hela, några trogna Margitresenärer och några nya, några är nya för Italien och några har inte cyklat i berg, så det är varierat så det förslår och kommer bli mycket att uppleva och upptäcka.

Idag har vi klarat av att komma hit, checka in, äta lunch, pillra ihop cyklarna och rulla ut på veckans lättsammaste tur – en sväng längs sjön med glasspaus i Sarnico och ett litet bonusberg på vägen hem. Med eftersnack, dusch och middag med några glas vin på det så är man ganska snäll sen. Nu, vill säga.

Tre mil bort ungefär längs sjön ligger Sarnico
Som är såhär tjusigt
Dagen har bara bjudit godsaker, väder, mat och cykling har allt varit till belåtenhet, vad jag har hört, däremot har vi fått en ny uppgift att lösa. 

Inför varje cykeltur delas nämligen ”morgondagens pass” ut - en karta i vykortsstorlek med banprofil och data som avslöjar sträcka och höjdmeter, och idag kom önskemålet om en ”stämpel” för denna. Som i orientering alltså – en markering som verifierar att man faktiskt kom runt helt enkelt. 

Såklart vi ska ha en sån. Hur den ska se ut är inte riktig klarlagt ännu men fortsättning följer.

Imorrn så väntar tuffare tag samt ett stycke cykelhistoria, Madonna dei Ciclisti ska besökas och Grone ska bestigas. Det är den backen vi kallar lilla Mortirolo - brant och segt ska det bli med andra ord. Väl mött!

Där fanns tid för en stunds kontemplation
..och glass

Efter första prova-på-backen, ca 500 höjdmeter

Härifrån går det utför, ända ner till sjön igen

Stilfullt par - Den Blå är tillbaka!

Väl nere är det bara någon mil hem, lättåkt

..och såhär himla tjusigt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar