tisdag 31 maj 2016

Monti, Astrio, Montecampione



Inte slapp vi regn idag heller, men trampats har det gjorts ordentligt och faktiskt emellanåt i sol, men avslutningen blev en grundligt dyngsur historia med dunder och brak som ackompanjemang.


Avfärd i sol!
 
Uppe för Monti
..var det återsamling med fin utsikt
Där nere var vi nyss

Utsikten tål att stannas lite för tom.
Nere i Boario Terme beblandade vi oss
med lokalbefolkningen
Starten gick åtminstone i solsken och första klättringen upp till Monti som kommer bara ett par kilometer hemifrån blev således blöt även den, men inifrån och ut den gången.


Monti är bara runt 6 km lång men oväntat gnetig, kanske för att man just har startat eller så är den faktiskt lite jobbig bara helt enkelt.


Väl uppe har man hur som helst en fin utförslöpa med slående vacker inramning att se fram emot, synd bara att det skulle börja regna precis just då.


Men regn eller inte, ned skulle vi och i Boario Terme valde några att vända hem. Vi som fortsatte fortsatte norrut med Astrio i sikte, dvs en av vägarna upp mot Croce Domini, men ca 1000 höjdmeter längre ned. 


Efter Astrio vände vi nedåt igen och susade ända ner till Bienno, där vi pausade för lunch, på samma ställe där vi för några år sedan fick med oss kocken när vi körde därifrån. Cykelburen alltså och ombytt på fem röda. Nu nöjde han sig dock med att göra utmärkt lunch till oss, eller om det var hans fru som var mer beredd med brödkaveln den här gången, det framgick inte men hon var i n t e nöjd sist när han drog iväg, det behövde man inte förstå italienska för att greppa..
 

Från Bienno gick sedan färden mot Montecampione, och då det börjat ösregna medan vi satt inne på restaurangen och därtill kom en brakskur på vägen ned, så verkade sista tänkta backen inte bli av. Men lika fort som regnet kommer kan det även försvinna, och väl framme i backens botten var det faktiskt de flesta som kände sig sugna på dagens mastigaste klättring, som är en dryg mil från detta håll, och inte helt utan ansträngning.


Efter lite gnetande var vi dock uppe även för denna backe och nu var det full om än försiktig färd hemåt, för regnet sprutade och blixt avlöste dunder, men som tur är är det inte långt hem utan någon mil senare var vi under tak och kunde ta itu med rengöring, upptining och samla ihop oss för middag. Det tar en stund att få rent allting inkl en själv efter såna här turer, så ikväll kommer nog alla sova gott.


Imorgon finns chans på ny utmaning, och kanske att vädret tom blir lite bättre då, vi får se vad det blir imorgon!
















Glada miner inför nästa anhalt

Nästa stigning, mot Astrio,
blommigt och grant som allra helst

Snacktempo och sol, inte illa

Ny återsamling, här i Astrio

Framme i korset, toppen till vänster, men
vi tog höger, mot lunch


Titta vad fint
Här har det hunnit hända grejer men tillfälligtvis inget
regn, så nu är vi på väg upp mot Montecampione

 
Fint här
Småbrant på sina ställen



Men vad händer där framme?

Getvallning!

Tjusiga vyer på väg upp, men lite hotande
moln också..


Och mycket riktigt, inför nedfärd - mera
regn. Nu även med åska. Håhåjaja.
Dagens tur, knappt 10 mil och 2160 höjdmeter





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar