lördag 8 juni 2013

Kommer sol faller regn

Rubriken kändes bekant på nåt sätt och efter en snabb research inser jag att det är en riktigt riktigt dålig låt, men nu får det stå så. Det sammanfattar i alla fall vädret rätt bra, särskilt om man byter ut ”kommer” mot gassar och ”faller” mot vräker... 

Lördag = marknad i allén utanför hotellet
Åtminstone i min väska åker det alltid med lite ost hem
Samling inför dagens tur
Cyklingen blev en välförtjänt mellandag, en fika i Sarnico, en klättring till Zone, en pizza i Iseo och till slut ett rejält ösregn så att glasspausen i Pisogne uteblev. Vi var helt nöjda med att stanna när vi nådde Lovere.

Till Zone följer man sjön nästan hela vägen runt och sen svänger man upp en liten kringelikrok, flåsar upp för en backe och så rullar man ner igen. Och då har man förtjänat sin pizza i Iseo. 

Idag hade vi vår lokalpolare Mauro med oss som ledde vägen, men fick även påhäng och sedan även draghjälp av några andra lokalåkare. Åtminstone körde de med Iseo-ställ och sa ”Ciao!” när de drog, och det duger som bevismaterial för mig vad gäller härkomst. 

Regnet på hemvägen kom lika oväntat som häftigt, ungefär halvvägs från Iseo, och på ca 3½ sekund var vi genomsura. Pölarna nådde snabbt pedalhöjd på sina ställen och blixt och dunder kryddade hagelskurarna med lite extra spänning. Vi som just suttit i Iseo och befarat härdsmälta.. 
Ja så kan det vara här, det var inte första och knappast sista gången heller. Tyvärr blir det inga bilder när det grisar så där maximalt - då måste jag köpa en vattentät kamera först. 
Tål att tänkas på. 

En lite längre afterbike intogs på ”båten” i afton, och efter middagen var det ett ganska mosigt gäng som tackade för kaffet lite ovanligt tidigt. Det är nog bara bra det, imorrn blir det riktiga berg igen; Passo della Presolana väntar. 
Kanske dags att smuggla med ett par av de där frukostskorporna som ingen någonsin tar av till mina ulliga vänner i backen?.. 

Forza Mauro

Och här var resten

Glass i Sarnico - god sägs det

Skönt att cykling inte bara handlar om att cykla,
snack, fika och kontemplation hör absolut till

Lite trottoarsurfing på väg ut ur Sarnico
Lokal draghjälp i täten

Här fick vi stanna för tåget,
mao samlad start inför klättringen

Genast stretch, gel och bevakning

Vilken tur, alla kom upp, igen.

Mot pizzan i Iseo!

Där stod den här lilla sötnosen

Här satt vi bra innan det blev för varmt
men man ska ju inte klaga för sen kom störtskuren

Så här fin var i alla fall pizzan. Kall ost är godare än varm

Mot glassfika i Pisogne - trodde vi

Genom Iseo är det så fint så fint

Och på båten gjorde de svarta mojito. Med lakritssmak.
Kanske nästa gång. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar