fredag 8 juni 2018

Passo San Pellegrino


Den enda utflykten vi hinner göra härifrån gick till Passo San Pellegrino, en nätt runda på dryga åtta mil - ingenting jämfört med gårdagen alltså men en rejält bitig klättring skulle det visa sig.


Vårt kanonfina hotell, Bellavista
Förmiddagens blöta väder gav utrymme för en stadsvandring
Verkar vara en gammal stad..
Morgonen var regnig så avfärden sköts till lunch, och därefter hade vi rätt bra tur med vädret. En regnskur störde klättingen men annars fint.


Klättringen var oväntat brant, ingen av oss hade gjort nån särskild efterforskning så flera långa partier med 15-18% kom lite som en överraskning, även att det var två toppar och inte en. Men det var också väldigt vackert, och nu kan vi ju bocka av även Dolomiterna om man har en sån bok.


Från toppen var det utför nästan hela vägen hem så det gick verkligen i ett huj. Så var det putsning och packning, middag och – dags att åka hem! Imorgon bitti alltså, men ändå.


Men det har varit en fullsmetad vecka full med cykel utan särskilda incidenter, överlag bra väder – särskilt som våren visst har varit ett elände här i år, bra mat och fina viner så det vore förmätet att klaga. Det är bara att åka tillbaka istället. Man får hoppas.


Arrivederci!
 






 










Men nu fick det räcka med promenerande,
Mats kollar att bakre leden sköter sig

En bit upp på väg mot Passo San Pellegrino
Lite stretch sitter aldrig fel

Tjusigt. Lago di Paneveggio

Hej!


Add caption

Första toppen avklarad, Passo Valles, 2032 möh.

Vidare mot nästa. Här var det härligt utför


..men för att komma hit fick man allt gneta på.
Dagens tur, 82 km och 1700 hm.


..med en hel del klättring för topparna.
En värdig avslutning mao.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar